20220626 Vitez 0252
IMG 2473
ZSL3772
IMG 2474
Fahejas szilvalekvaros13380
KÜRTŐSBON - az új formá(t)öltött kürtőskalács

KÜRTŐSBON Hétvégék az Édes Mackóban másolata

Ízletes, új formá(t)öltött kürtőskalács debütál május 13-15. között a 2. Kürtőskalács Vigalmon, amelynek idén is a Holnemvolt Vár ad otthont. A háromnapos családi rendezvényen mutatkozik be a nagyközönségnek a KÜRTŐSBON, ami biztos, mindenkit levesz a lábáról.

Malnas csokis13329 masolat
Te már kóstoltad az új formá(t)öltött kürtőskalácsot, a KÜRTŐSBON-t? Ez a 2022-es év kürtőskalács trendje!

Hogy mi is ez az új formá(t)öltött kürtőskalács, a KÜRTŐSBON?

"Időről-időre mindig felmerül bennünk a kérdés, hogyan tehetnénk még izgalmasabbá ezt a világon egyedülálló, faszénparázson sült finomságot, és mindig kipattan a fejünkből valami újdonság. Hosszan kísérletezgettünk, hogyan tudnánk még magasabb szintre emelni a kürtőskalácsozás élményét, megtartva a tradicionális tulajdonságait: a frissen sült, ropogós külső cukormázat és a finom, puha belsőt. Végül azt találtuk ki, hogy magát a tésztát töltjük meg különféle süthető krémekkel, csokival, barack vagy éppen szilvalekvárral, majd így forgatjuk bele az édességet liofilizált málnába, dióba és fahéjba, vagy ízesítjük ahogyan a vásárlók kérik.

Az új formá(t)öltött kürtőskalács, a KÜRTŐSBON

Így született meg a KÜRTŐSBON, egy mennyei, új fomá(t)öltött kürtőskalács. És hogy miért KÜRTŐSBON a neve?

A BONBON egy töltött csokoládé, egy töltött édesség. Mi a töltött tésztájú kürtőskalácsot KÜRTŐSBON-nak neveztük el. Azért is fantasztikus ez az elnevezés mert a hosszú körűlírásokat nagyon egyszerűen kifejezhetjük, az ízekhez passzoló, találó neveket adtunk, mint Málnás CSOKIBON, Diós BARACKBON vagy épp Fahéjas SZILVABON – melyeket először a Vigalmon kóstolhatták" - mesél az újdonságról Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezetője.

KÜRTŐSBON, azaz Málnás CSOKIBON

A Tihanyi KÜRTŐSBON Hétvége a következő dátumokon lesz: szeptember 17-18. valamint október 29-30. amikor mindenki maga állíthatja össze a saját KÜRTŐSBON-ját! Variálhatóak a töltelékek a különböző ízekkel, így egy sajátos ízkombót hozhatsz létre.

Ez a kürtőskalácsozás élmény eddigi legfelsőbb foka! Kipróbálod?

ZSL3772
Minden KÜRTŐSBON egyedi, számozott címkés - így nyomon követheted, hogy hányadik KÜRTŐSBON a tied! A 000001 címkéset Keresztes Ildikó és Kurkó József kapta.

Eddigi statisztikáink szerint a Málnás CSOKIBON vezeti a listát, de szorosan felzárkózik utána a Diós BARACKBON és a Fahéjas SZILVÁSBON is - ám már születtek új kedvenc variációk, mint például az Epres vagy a Kókuszos CSOKIBON!

Diós BARACKBON
Diós BARACKBON
Fahéjas SZILVABON
Fahéjas SZILVABON

ŐSZI KÜRTŐSBON HÉTVÉGE: szeptember 17-18, október 29-30.

Helyszín: Vitéz Kürtős Tihany, Pisky sétány

Várunk szeretettel! #kürtőskalácsoznijó #azújformátöltöttkürtőskalács #kürtősbon

IMG 2473
Glutén-, tej-, és tojásmentes alapanyagokból készült kürtőskalácsunk, ugyanolyan finom, mint a hagyományos változat! Kóstoltátok már?

Hogyan készül a mi "mentes" kürtőskalácsunk?

Többek kérésére kezdtünk el még 2013-ban kísérletezni, hogy megoldást találjunk arra, hogyan tudnánk glutén mentesen kürtőskalácsot készíteni. Majd jöttek újabb kérések, hogy legyen laktóz és tejfehérje mentes is, illetve van akinek az sem jó, ha tojás van benne. Így hosszú évek kísérletezéseinek eredményeként született meg a 2019 óta használt, igazán bevált recept.

Összetevők: glutén- és tejmentes lisztkeverék (Mimen fehér kenyér és kalács lisztkeverék, NaturBit), cukor, élesztő, növényi margarin, só, Alpro rizstej, citromhéj.

"Mentes" kürtőskalácsainkat sajnos nem tudjuk teljesen külön helyiségben készíteni, de külön személyzet foglalkozik vele, elkülönített asztalon és eszközökön készülnek a kürtőskalácsaink, ezért nyomokban glutént tartalmazhat, mivel egy légtérben készítjük más termékeinkkel.

Kürtőskalács feltekerése

Az őszi tihanyi Glutén és tejmentes alapanyagból készült kürtőskalács hétvége a következő dátumon lesz: szeptember 24-25, valamint október 22-23, - amikor is az ételintolenranciával élők is megkóstolhatják az igazi, parázson sült kürtőskalácsot "mentes" formában!

Tündike_Szilvi_Tihany

GLUTÉN- ÉS TEJMENTES KÜRTŐSKALÁCS HÉTVÉGÉK: szeptember 24-25. és október 22-23.

Helyszín: Vitéz Kürtős Tihany, Pisky sétány

Várunk szeretettel! #kürtőskalácsoznijó #gluténéstejmenteskürtőskalács #kürtőskalács