Vitez 001
Vitez 064
Vitez 025
Vitez 032
Vitez 027
Tavasz van a levegőben

Budapesti Tavaszi Vásár és a kedvenc húsvéti vásáraink

Két év kihagyás után a tavaszi megújulás és felfrissülés jegyében ismét megnyitja kapuit az évszak egyik legnépszerűbb programja, a Budapesti Tavaszi Vásár a Városháza Parkban. És két kedvenc húsvéti vásárunk is meg lesz tartva Hollókőn, illetve Mezőkövesden, a Matyó Húsvét.

Mienkittater

BUDAPESTI TAVASZI VÁSÁR - március 26-április 18.

Egyedi kézműves termékekkel, gasztronómiai különlegességekkel, hétvégenként családi programokkal és foglalkozásokkal, a Míves Tojás Múzeum állandó kiállításával és gyönyörű nosztalgia körhintával várnak a szervezők sok szeretettel a Városháza Parkban

A Tavaszi Vásár nyitó hétvégéjén, március 26. és 27-én a szervezők ingyenes koncertsorozattal is készülnek. Nyissuk együtt a szezont a hazai élvonallal: szombaton Solére, OHNODY Acoustic, Blahalouisiana, Budapest Bár koncert, vasárnap pedig Saya Noé, Ivan & the parazol, Punnany Massif.

Mi pedig sütjük a finomabbnál-finomabb kürtőskalácsokat, és ha már nagyon melegszik az idő a Kürtős Fagyi vagy a Kürtős Passióvirág desszertünket is megkóstolhatjátok!

Nyitva tartás:

hétfő-csütörtök: 11-21 óráig
péntek: 11-22 óráig
szombat: 10-22 óráig
vasárnap: 10-21 óráig

MATYÓ HÚSVÉT - április 17-18

Ha valaki szeretné (újra) átélni a letűnt korok húsvéti hagyományait, és kíváncsi arra, hogy a régi paraszti világban milyen szokásokkal ünnepelték a feltámadást, akkor feltétlenül látogasson Mezőkövesdre, ahol 2002 óta két év kihagyással, rendszeresen kerül megrendezésre a Matyó Húsvét! Aztán ne csodálkozz, ha nyakon öntik egy vödör vízzel!

Csak a kürtőskalácsodra vigyázz, az el ne ázzon!

Az események zöme a város népművészeti központjában található védetté nyilvánított, autentikus népi építészeti jegyeket viselő „Hadas” városrészben zajlik. A meszelt falú, nádfedeles házikókban helybéli kézművesek mutatják be tudásukat, az udvarokban és a kanyargós utcákon portékáikat kínálják a mesterek. Minket is egy ilyen udvarban találtok meg húsvét vasárnapján és hétfőjén!

HOLLÓKŐI HÚSVÉTI FESZTIVÁL - április 15-18.

Az immár négy napos Hollókői Húsvéti Fesztivál a hagyományok és az életöröm ünnepe. Egy hely, amit mindenkinek látnia kell! Gazdag folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások az elmaradhatatlan locsolkodással, koncertek, családi és gyermekprogramok nyújtanak feledhetetlen élményeket a vendégeknek. Április 15-18. közt folyamatos program várja a bájos ékszerdoboz-faluba látogatókat, ahol az Ófalu parasztházai és köves utcája visszarepít minket az időbe.

Az UNESCO Világörökség részét képező Ófalu 67 piros cserepes műemlék háza pont úgy néz ki, mint száz évvel ezelőtt – leginkább egy szabadtéri múzeumra emlékeztet. Azzal a különbséggel, hogy Hollókő élő, működő falu, melynek lakói húsvétkor magukra öltik híres, színpompás népviseletüket, és életre keltik a magyar húsvéti népszokások legjavát. Igazi, palóc húsvéti forgatagba kerül itt a látogató. A vendégek egy népmese kellős közepében érezhetik magukat és tölthetik el az idejüket a különböző koncertek, kézműves bemutatók, gasztronómiai programok, a Tojásfestő udvar, kiállítások és persze kürtőskalácsozás közben.Várunk hát nagy szeretettel a Budapesti tavaszi Vásáron négy héten keresztül, valamint az ország legjobb két húsvéti eseményén:

Hollókői Húsvéti Fesztiválon és a Matyó Húsvéton!

Vitéz Kürtős csapata