18 edes macko 201010 IMG 0242
Vitez Kurtos kurtoskalacs fesztival 4
17 edes macko 201010 IMG 0240
48 edes macko 201010 IMG 0347
33 edes macko 201010 IMG 0288
28 edes macko 201010 IMG 0274
82 edes macko 201010 IMG 0454
Kürtősfeszt helyett

#Kürtőskalácsoznijó Hétvége az Édes Mackóban

Minden évben október közepén tartjuk a kürtőskalács ünnepét... az elmúlt években a nagy Kürtőskalács Fesztivál keretében, a pandémia óta viszont egy kicsit visszafogottabban ünneplünk. Idén október 15. és 17. között kürtőskalácsozunk egy nagyot, ezúttal is az Édes Mackóban!

Vitez kurtos malnas kurtoskalacs
Csak azért is, mert a málnás kürtőskalácsunk egy ideig nem lesz kapható. De erre a hétvégére betárazunk, hogy tudjatok még egyszer maci a málnásban-t játszani!

A #Kürtőskalácsoznijó Hétvégén, október 15. és 17. között három tematikus napot tervezünk:

Péntek, október 15: "Mentes" Nap

Nyitó napunkon természetesen az ételintoleranciával élőknek és a vegánoknak kedvezünk, hisz a péntek amúgy is az egyik "mentes" napunk, így aznap glutén-, tojás-, laktóz-, és tejmentes alapanyagokból készítünk kürtőskalácsot és néhány kürtőskalács-desszertet!

Glutén és tejmentes kürtőskalács


Szombat, október 16: Ízbombák Napja

Ezen a napon előkerül az összes különleges ízesítésünk: málna, eper, csokicsepp, passiógyümölcs, citrus, pörkölt mogyoró, meggyes-mákos, chili-csoki, gyömbér. De amiért érdemes lesz igazán ezen a napon lecsapni, az a málnás kürtőskalácsunk, ugyanis a málna hiány miatt, meghatározatlan ideig nem lesz málnás kürtőskalácsunk, de erre a hétvégére még néhány kilót be tudtunk tárazni, úgy hogy málna imádók gyertek bátran!

Pörkölt mogyorós kürtőskalács

Vasárnap, október 17: Desszertező Nap

Az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda specialítása, hogy a faszénparázson sült kürtőskalácsból mindenféle desszert különlegességeket készítünk. Természetesen ezen a hétvégén a megszokott ínyencségek mellett, mint a Kürtős Csapágy, Kürtős Krémes, Kürtős Zserbó kínálatban lesz a Kürtős Málnavirág és a Klasszikus Kürtős Szeletünk (csoki- és kókuszkrémmel).

Kürtős Szelet

Várunk hát nagy szeretettel, igazi fesztivál hangulatban és sok finomsággal! ... mert #kürtőskalácsoznijó