
Hogy mi is ez az új formá(t)öltött kürtőskalács, a KÜRTŐSBON?
"Időről-időre mindig felmerül bennünk a kérdés, hogyan tehetnénk még izgalmasabbá ezt a világon egyedülálló, faszénparázson sült finomságot, és mindig kipattan a fejünkből valami újdonság. Hosszan kísérletezgettünk, hogyan tudnánk még magasabb szintre emelni a kürtőskalácsozás élményét, megtartva a tradicionális tulajdonságait: a frissen sült, ropogós külső cukormázat és a finom, puha belsőt. Végül azt találtuk ki, hogy magát a tésztát töltjük meg különféle süthető krémekkel, csokival, barack vagy éppen szilvalekvárral, majd így forgatjuk bele az édességet liofilizált málnába, dióba és fahéjba, vagy ízesítjük ahogyan a vásárlók kérik.

Így született meg a KÜRTŐSBON, egy mennyei, új fomá(t)öltött kürtőskalács. És hogy miért KÜRTŐSBON a neve?
A BONBON egy töltött csokoládé, egy töltött édesség. Mi a töltött tésztájú kürtőskalácsot KÜRTŐSBON-nak neveztük el. Azért is fantasztikus ez az elnevezés mert a hosszú körűlírásokat nagyon egyszerűen kifejezhetjük, az ízekhez passzoló, találó neveket adtunk, mint Málnás CSOKIBON, Diós BARACKBON vagy épp Fahéjas SZILVABON – melyeket először a Vigalmon kóstolhatták" - mesél az újdonságról Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezetője.

A Tihanyi KÜRTŐSBON Hétvége a következő dátumokon lesz: szeptember 17-18. valamint október 29-30. amikor mindenki maga állíthatja össze a saját KÜRTŐSBON-ját! Variálhatóak a töltelékek a különböző ízekkel, így egy sajátos ízkombót hozhatsz létre.
Ez a kürtőskalácsozás élmény eddigi legfelsőbb foka! Kipróbálod?

Eddigi statisztikáink szerint a Málnás CSOKIBON vezeti a listát, de szorosan felzárkózik utána a Diós BARACKBON és a Fahéjas SZILVÁSBON is - ám már születtek új kedvenc variációk, mint például az Epres vagy a Kókuszos CSOKIBON!
ŐSZI KÜRTŐSBON HÉTVÉGE: szeptember 17-18, október 29-30.
Helyszín: Vitéz Kürtős Tihany, Pisky sétány
Várunk szeretettel! #kürtőskalácsoznijó #azújformátöltöttkürtőskalács #kürtősbon

Hogyan készül a mi "mentes" kürtőskalácsunk?
Többek kérésére kezdtünk el még 2013-ban kísérletezni, hogy megoldást találjunk arra, hogyan tudnánk glutén mentesen kürtőskalácsot készíteni. Majd jöttek újabb kérések, hogy legyen laktóz és tejfehérje mentes is, illetve van akinek az sem jó, ha tojás van benne. Így hosszú évek kísérletezéseinek eredményeként született meg a 2019 óta használt, igazán bevált recept.
Összetevők: glutén- és tejmentes lisztkeverék (Mimen fehér kenyér és kalács lisztkeverék, NaturBit), cukor, élesztő, növényi margarin, só, Alpro rizstej, citromhéj.
"Mentes" kürtőskalácsainkat sajnos nem tudjuk teljesen külön helyiségben készíteni, de külön személyzet foglalkozik vele, elkülönített asztalon és eszközökön készülnek a kürtőskalácsaink, ezért nyomokban glutént tartalmazhat, mivel egy légtérben készítjük más termékeinkkel.

Az őszi tihanyi Glutén és tejmentes alapanyagból készült kürtőskalács hétvége a következő dátumon lesz: szeptember 24-25, valamint október 22-23, - amikor is az ételintolenranciával élők is megkóstolhatják az igazi, parázson sült kürtőskalácsot "mentes" formában!

GLUTÉN- ÉS TEJMENTES KÜRTŐSKALÁCS HÉTVÉGÉK: szeptember 24-25. és október 22-23.
Helyszín: Vitéz Kürtős Tihany, Pisky sétány
Várunk szeretettel! #kürtőskalácsoznijó #gluténéstejmenteskürtőskalács #kürtőskalács