20220514 104749
20220515 175324
20220515 1739050
20220515 143459
Vitez Kurtos kurtoskalacs vigalom 6
Epres kurtos fondu vanilikremmel
Glutenmnetes kurtoskalacs hovirag
A 20 éves Vitéz Kürtős jubileum első eseménye

Pisztácia a 3. Kürtőskalács Vigalom főszereplője a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Az idén 20 éves születésnapunkat ünnepelve, mi a Vitéz Kürtős igazi jubileumi évre készülünk, aminek első állomása a méltán népszerű Kürtőskalács Vigalom. Május 12-14. között ugyanis újra megnyílik a kürtőskalács rajongói előtt a Fővárosi Állat- és Növénykert kapuja, hogy kicsik és nagyok ünnepelhessék együtt ezt a mennyei hungarikumot.

Artboard 1 copy 2x 100
Az idei év több szempontból is különleges, ugyanis 20 éves a Vitéz Kürtős, 10 éves a Kürtőskalács Fesztivál és 5 éves az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda.

2019-ben a Kürtőskalács Fesztivál kistestvéreként indítottuk útjára a Kürtőskalács Vigalom tavaszi eseményünket. A pandémia ugyan egy kicsit közbeszólt, de 2023-ban már a 3. alkalommal szervezzük.

Az idei év több szempontból is különleges, ugyanis 20 éves a Vitéz Kürtős, 10 éves a Kürtőskalács Fesztivál és 5 éves az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda, így igazi ünnepi kavalkádot, rendhagyó eseménysorozatot tervezünk, aminek első állomása a májusi, háromnapos Kürtőskalács Vigalom, főszerepben a pisztáciával és természetesen az Édes Mackó termékeivel.

Ahogyan már megszokhattuk, most is a gyermekes családokat helyezzük a központba: bábszínházzal, mesemondókkal, kézműves foglalkozásokkal, arcfestéssel, zenével várjuk őket, de természetesen a nagyobbakra is gondolunk, nekik színes zenei programokkal készülünk. Velünk lesz Völgyesi Gabi az Unique kiskoncerttel, de találkozhattok Pál Dénessel és Opitz Barbival is.

Ami sosem maradhat el a kínálatból: a kürtőskalács ízbombák, a kürtőskalácsból készült desszertek, a glutén-, tej-, és tojásmentes kürtőskalács, a KÜRTŐSBON, az Édesmaci Házicsokik, valamint különlegességként a pisztáciát is becsempésszük a termékeinkbe.

Pisztacias kurtoskalacs montazs

A Kürtőskalács Vigalom az állatkerti környezetben egy igazi családi program, amelyen a család apraja-nagyja számos érdekes állatos és ismeretterjesztő programot találhat kürtőskalácsozás közben. Természetesen a Csináld magad! kürtőskalács standon bárki el is készítheti saját remekbe szabott édességét is!

A rendezvény általános állatkerti belépőjeggyel, éves bérlettel és 4 évszakos bérlettel is látogatható.

Ha kifejezetten a rendezvény programjaira érkezel, akkor a belépést az Állatkert Holnemvolt vári kapuján ajánljuk!

További részletek a Facebook eseményünkön!

2023. május 12-14.

3. Kürtőskalács Vigalom az Állatkertben

Ilyen volt a 2. Kürtőskalács Vigalom! Várunk idén is!