0200728 GL8 8868 02
0200728 GL8 8860 02
0200728 GL8 8432 02
Vitez kurtos malnas kurtoskalacs csomagolas
És te mennyire van környezettudatos?

Tudatos vásárlók hete az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában

A Vitéz Kürtősnél évek óta teszünk a környezetvédelemért, ezért elsőként mi csomagoljuk kürtőskalácsainkat lebomló, kukoricából készült celofánba, emellett kürtőskalács-desszertjeinket, üdítőinket és a finom kávékat is lebomló csomagolásban és elviteles dobozban kínáljuk.

Vitez kurtos buszkesegeink IMG 1808
Közeledik a Föld Napja, mely alkalmából egy egész héten át a környezettudatos vásárlás fontosságra hívjuk fel a figyelmet és jutalmazzuk a tudatos vásárlókat!

Arra gondoltunk, hogy egy héten át még jobban hangsúlyozzuk a környezettudatosság fontosságát és jutalmazzuk tudatos vásárlóinkat!

Azaz 20% kedvezményt adunk minden vásárlásnál azon vásárlóinknak, akik elhozzák saját bögréjüket vagy kulacsukat és abba kérik a kávét, üdítőt, vagy hozzák otthonról az ételes dobozt, amibe tehetjük a desszerteket, vagy pl. hoz magával szatyrot vagy Vitézes táskát, amibe tegyük a kürtőskalácsokat!

Tegyünk együtt többet az élhetőbb földért és a környezetünkért!

Vegan1
És ha már a környezettudatosság fontosságát hangsúlyozzuk, egész héten át kizárólag vegán alapanyagokból készítjük a kürtőskalácsainkat is és néhány desszertet!

Várunk hát szeretettel az első Tudatos Vásárlók Hetén vegán kürtőskaláccsal és 20% kedvezménnyel!

Kínálatunkban ebben a periódusban a vegán kürtőskalácsokon kívül természetesen néhány desszert- és kávékülönlegesség is várja a tudatos vásárlókat:

  • Kürtős Zserbó 900 Ft/ adag
  • Mese Habbal Tavasz (Tejszínhabos eszpresszó + Kürtős Cake passióvirág krémmel) 900 Ft / adag
  • Kürtős Málnavirág 900 Ft / adag

Helyszín: Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda, Városliget, Cirkusz mellett! Nyitva tartás: minden nap 10.00-18.00 között.

Időpont: 2021. április 16-22.

0200728 GL8 8868 02

Többen kérdeztétek már, hogy a műanyagnak tűnő celofánunk, hogy lehet műanyagmentes?

A válasz a PLA új technológiás csomagoló anyagban rejlik. De mi is az a PLA? A PLA a polylacticadid (más néven politejsav) rövidítése, mely egy biológiai úton lebomló anyag melyet növényi keményítőből állítanak elő, elsősorban gabonafélékből (kukorica, rizs, búza), vagy burgonyából, tejsavas erjesztéssel és polikondenzációval.

Lebomló alapanyagú termékeket használni mindenképp jobb megoldás, mint műanyagot. Igaz, hogy a vendéglátásban használatos környezetbarát terítékek jó része (pl. PLA-, cukornád (bagasse) termékek) ipari komposztálást igényel, hogy azután felhasználható legyen komposztanyagnak, azonban ha a kommunális hulladék közt, s így végül a szeméttelepen vagy a hulladékégetőben végzi is, a környezetre gyakorolt hatása továbbra is sokkal kisebb lesz, mint a műanyagé.

Mi már a 7. Kürtőskalács Fesztiválon is ezt használtuk a kürtőskalácsok csomagolására, partnerünk a Sipospack jóvoltából, sőt külön szemeteskukákban begyűjtöttük és eljuttattuk megfelelő komposztáló helyre.

Mostantól az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában is megtehetitek, hogy a lebomló Vitéz Kürtős celofánunkat ne a sima kukába dobjátok, hanem az arra kijelölt szemetesbe és partnerünk az Ecocatering heti rendszerességgel visszagyűjti, és partnerei által az erre szakosodott üzemben értékes komposzttá alakul.

Ha pedig meg akarsz győződni arról, hogy te mennyire vagy zöld, töltsd ki ezt a Környezettudatossági KVÍZ -t!