Gaspar Tunde dijatado
Csoport kep DMD dijatado
Herendi porcelan manufaktura kulondij
Herendi porcelan dji
DESIGN MANAGEMENT KÜLÖNDÍJ

A DESIGN THINKING A VITÉZ KÜRTŐS LÉTELEME

A 20. Budapest Design Week Hagyományosan a Magyar Formatervezési Díjak és a Design Management Díj átadásával vette kezdetét, ahol az a megtiszteltetés ért, hogy a Vitéz Kürtős is a díjazottak között volt!

Herendi porcelan dji
A 15 éves Design Management Díj 2023-ban különdíjasa a Vitéz Kürtős, ez alkalomból a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. különdíját vehettük át!

A Magyar Formatervezési Tanács több mint tíz éve elismeri a designmenedzsment-szemléletet kiválóan alkalmazó szervezeteket, melyek stratégiájuk megalkotásában, operatív működésükben, termékeik, szolgáltatásaik kialakítása során a design-menedzsment eszközrendszerét alkalmazva folyamatos innovációra és kiemelkedő minőségre törekednek, szem előtt tartva a társadalmi felelősségvállalás és a fenntarthatóság szempontjait is.

A VITÉZ mint ernyőmárka, teljes üzletvitelében stratégiai fontosságú és a működési folyamatainkat teljesen áthatja a „design thinking” megközelítés, hogy élményteremtésre törekedve váltsunk ki pozitív érzelmeket a vásárlóinkban, szem előtt tartva a társadalmi felelősségvállalás és a fenntarthatóság szempontjait, s mindezen értékek részei a Vitéz Kürtős céges kultúrájának.

Formatervezési díj és Design Management Díj díjazottai
Formatervezési díj és Design Management Díj díjazottai


Mint a Vitéz Kürtős brand alapítói kezdetektől célunk, hogy márkánkkal kitűnjünk, amire a legjobb eszköz a design alapú gondolkodás. Arculatunk kialakításakor, márkáink fejlesztésekor, üzleteink tervezésekor arra törekeszünk, hogy a designba bevonjuk több művészeti ágat, építve azok értékeire és látványosságára. Sokszor fordulunk festő, ötvösmester, textilműves, kalligrafikus, keramikus, szobrász és iparművész munkáihoz. Egy projektünk sem indul szakemberek: design tanácsadó, építész, belsőépítész bevonása nélkül. Minden esetben saját fotókat használunk, hivatalos fotósókkal dolgozunk, legyen az épületfotó, termékfotó (több esetben ételstylisttal), vagy esemény fotózás, videózás.

Hogyan jelenik meg a designszemlélet a Vitéz Kürtős tevékenységében?

A designszemlélet jelen van a minden napjainkban: termékeinkben, üzleteinkben, irodánkban vagy a weboldalon. A VITÉZ ernyő márka alá tartozó Vitéz Kürtős termékek, az Édes Mackó kürtőskalács-desszertjei és a Vitéz Gastro márka alá tartozó kürtőskalács sütő, grill termékek, és ezek csomagolásai alapos formatervezés eredménye.

  1. Vállalkozásunk a kürtőskalács készítő szakma egyik legjobbja, a tevékenységünkhöz szükséges legtöbb eszközt mi tervezzük, fejlesztjük ki, legyen az a kürtőskalács sütőgép, a kitelepüléshez szükséges faház, stand, a használt eszközök: koppantó, decsegtető, vágó és különböző tartók. Az egyéb eszközök kiválasztásakor is fontos a minőségi design, hogy illeszkedjen a Vitéz Kürtős image-be, nem csupán megvesszük őket, hanem saját arculatunkra szabjuk.
  2. Termékeink csomagolásában is szembetűnő a design szemléletet – kürtőskalácsaink és desszertjeink tálalásához, szállításához külön csomagolásokat, arculatba illő matricákat, dobozokat tervezünk. Pl. Kürtős Fondü tálca, 4 db-os Kürtős Csomag, a Mini Kürtős Box vagy a Kürtős Torta doboza. A kiegészítő termékek: a Bake’n’roll mini Kürtős Grill (saját tervezésű termék) külső designja, vagy a Bükkfaszén termékek csomagolása is nem csak a szép küllem, de a praktikum jegyeit is hordozzák.
  3. A Vitéz Kürtős egész tevékenységét meghatározza a szépérzék, a designszemlélet, kezdve a munkaruhától a háttér iroda, bemutatóterem kialakításáig, az de akár a kollégák éves jutalmazására rendelt ajándék választásnál – pl. ötvös által készített egyedi, névre szóló övcsat – a munkánk minden mozzanatát végigkíséri a design management.
Edesmacko kurtoskalacs cukraszdadomolky daniel
Vitez kurtos targyalo domolky daniel
Vitez Kurtos profi sutogep Glodi Balazs
Vitez Kurtos boritek Barath David
Vitez Kurtos csomagolas Glodi Balazs
Vitez kurtos oktatoterem domolky daniel
Mini Kürtősbox
Mini Kürtősbox
Kürtős Torta csomagolás
Kürtős Torta csomagolás

A Vitéz Kürtősnél mélyen hiszünk abban, hogy a jóra, szépre való törekvés mindig meghozza a gyümölcsét, így a szakmában 20 éve a versenyelőnyünk nagy része is ennek köszönhető. Nem csak azért, mert ami szép, az vonzza az embereket, hanem mert alapvetően is a tevékenységünk is egy vizuális élményre épül - üzleteink olyan kialakításúak, hogy a kürtőskalács készítés össze mozzanata végig követhető, az emberek szeme láttára lesz a friss keltásztából aranybarna kürtőskalács, így az esztétikum, a design bevonása a minden napjainkba a vállalati kultúránk része lett, hisz az eszközválasztásaink, az enteriőr amiben dolgozunk, a csomagolásaink, ahogy találkozik a vásárló a termékeinkkel, ezek által is csak fokozni tudjuk a vásárlói élményt, nem utolsó sorban a designszemlélettel eszközeink, használati tárgyaink, bútoraink értékállósága a fenntarthatóság irányába terel.

Köszönjük a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, Magyar Formatervezési Tanácsának a nekünk szánt díjat és az ezzel járó elismerést!

A Magyar Formatervezési Díjat elnyert pályázók kiállítása október 6-15. között megtekinthető a Néprajzi Múzeumban!