Vitez Kurtos kurtoskalacs fesztival 12
Vitez Kurtos kurtoskalacs fesztival 6
Vitez Kurtos kurtoskalacs fesztival 4
Vitez Kurtos kurtoskalacs fesztival 9
Vitez Kurtos kurtoskalacs fesztival 8
Vitez Kurtos kurtoskalacs fesztival 5
Kürtőskalács Fesztivál helyett

#Kürtőskalácsoznijó Hétvége 2021

Minden évben október közepén tartjuk a kürtőskalács ünnepét 2013 óta... az elmúlt években a nagy Kürtőskalács Fesztivál keretében, a pandémia óta viszont egy kicsit visszafogottabban ugyan, de semmiképp nem maradhat el az ünneplés. Idén október 15. és 17. között kürtőskalácsozunk egy nagyot, ezúttal is az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában.

Azért is lesz jó most egy nagyot kürtőskalácsozni, mert a legkülönlegesebb málnás kürtőskalácsunk - egy ideig nem lesz kapható az üzleteinkben, mert hatalmas málna hiány van a piacon! De mi erre a hétvégére még betárazunk, így lesz egy utolsó lehetőség ezen a hétvégén maci a málnásban-t játszani!

A #Kürtőskalácsoznijó Hétvégén belül három tematikus napot szervezünk:


Péntek, október 15: "Mentes" Nap

Nyitó napunkon természetesen az ételintoleranciával élőknek és a vegánoknak kedvezünk, hisz a péntek amúgy is az egyik "mentes" napunk, így aznap glutén-, tojás-, laktóz-, és tejmentes alapanyagokból készítünk kürtőskalácsot és néhány kürtőskalács-desszertet!

Szombat, október 16: Ízbombák Napja

Ezen a napon előkerül az összes különleges ízesítésünk: málna, eper, csokicsepp, passiógyümölcs, citrus, pörkölt mogyoró, meggyes-mákos, chili-csoki, gyömbér. De amiért érdemes lesz igazán ezen a napon lecsapni, az a málnás kürtőskalácsunk, ugyanis a málna hiány miatt, meghatározatlan ideig nem lesz málnás kürtőskalácsunk, de erre a hétvégére még néhány kilót be tudtunk tárazni, úgy hogy málna imádók gyertek bátran!

Vasárnap, október 17: Desszertező Nap

Az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda specialítása, hogy a faszénparázson sült kürtőskalácsból mindenféle desszert különlegességeket készítünk. Természetesen ezen a hétvégén a megszokott ínyencségek mellett, mint a Kürtős Csapágy, Kürtős Krémes, Kürtős Zserbó kínálatban lesz a Kürtős Málnavirág és a Klasszikus Kürtős Szeletünk (csoki- és kókuszkrémmel).
Várunk sok szeretettel!

#kürtőskalácsoznijó

2013-ban indítottuk útjára az első Kürtőskalács Fesztivált, méghozzá azzal a céllal, hogy minél több érdeklődőnek be tudjuk mutatni, milyen is az igazi, eredeti, hagyományos kürtőskalács – és annak legfrissebb, legérdekesebb változatai. 2013 óta minden évben megrendezzük a Kürtőskalács Fesztivált, melyen nagy örömünkre hazánk szinte összes fontos kürtőskalács-sütője nagy örömmel vesz részt. A különböző finomságok kóstolása közben vendégeink számos érdekes programon vehetnek részt: koncertek, kürtőskalács-sütés és más érdekességek mellett gyerekrajz-versennyel és kifejezetten családi eseményekkel igyekszünk még élvezetesebbé tenni a nálunk töltött időt.

A Kürtőskalács Fesztiválról további információ itt található!