Vitez Kurtos kurtoskalacs szitalas
Vitez Kurtos kurtoskalacs diodaralas
Vitez Kurtos kurtoskalacs teszta tekeres
Vitez Kurtos kurtoskalacs sutes2
Vitez Kurtos kurtoskalacs patko
Vitez Kurtos kurtoskalacs csomagolas
Vitez Kurtos kurtoskalacs csapagykeszites
Vitéz Kürtős Workshop

Bevezetés a kürtőskalácskészítés művészetébe

A Vitéz Kürtős országszerte ismert és egyedülálló kürtőskalács brand, melynek neve garancia a minőségi, eredeti kürtőskalácsra, valamint a csomagolás és kiszolgálás magas fokú minőségére. Egyike vagyunk azon úttörőknek, akik e sütemény hagyományos készítési módját újraélesztették, azzal a céllal, hogy megismertessük azt az egész világgal. Több, mint 17 éve készítjük az ország egyik legfinomabb és legismertebb kürtőskalácsát országszerte. Célunk, hogy a székely népi hagyomány e remekét: a kürtőskalácsot és annak hagyományos készítési módját megőrizzük és megismertessük a nagyvilággal.

A Vitéz Kürtős workshopok során a résztvevők betekintést nyerhetnek abba, hogyan készül az igazi kürtőskalács, és megtapasztalhatják, hogy éppolyan fontos a szénkezelés művészete, mint a jól kidolgozott, kovásszal készült kelt tészta. Mindannyiunkban ott él az a kisgyerek, aki az édesanyja vagy nagymamája mellett sertepertélt a konyhában – workshopunkon ők mint újjáélhetik ezt az élményt, akár tapasztalt háziasszonyokról, akár rutintalanabb érdeklődőkről van szó. A kürtőskalács-sütéshez ugyanis nem kell különösebb kézügyesség vagy a sütésben való jártasság: elég egy csipetnyi érzés és szándék, valamint egy kis szakértői segítség a Vitéz Kürtős munkatársaitól, és a közös munka gyümölcse garantáltan egy finom kürtőskalács lesz.

PROGRAM:
A program létszámtól függően legalább 2 óra hosszúságú, és magában foglal egy bevezető jellegű, ismeretterjesztő kvízjátékot, bevezetést a kürtőskalács-tészta dagasztásának rejtelmeibe, majd a tészta kinyújtásának és feltekerésének megtanítását, a szénkezelés művészetébe való bevezetést, illetve magát a kalácssütést. A workshop időtartama alatt minden résztvevő megsüthet magának egy-egy kürtőskalácsot. (A program egyedi kérések alapján módosítható.) Nagyobb létszámú workshopok esetén kisebb csapatokra osztjuk a résztvevőket, és mintegy csapatépítő jelleggel dolgozunk a kürtőskalácsokon: közösen kiosztjuk az egyes szerepeket (ki lesz a tésztadagasztó, ki a feltekerő, és ki a sütőmester?), a kalácsokat pedig együtt, csapatként sütjük meg.

HELYSZÍN:
Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda, 1146 Budapest, Állatkerti krt. 14-16.

FELSZERELÉS:
A workshopon az összes szükséges kelléket, felszerelést, alapanyagot, valamint kötényt mi biztosítjuk.

IDŐPONTOK:
Workshopjaink előzetes időpont-egyeztetés alapján, egyedi időpontokban kérhetők. Keddi és szerdai napokon workshopot nem tudunk tartani. A nyári hónapokban illetve decemberben workshopot csak hétköznap délelőtt tudunk tartani.

LÉTSZÁM:
Egy-egy workshopon maximum 4 fő vehet részt.

ÁRAINK:
Részvételi díj: 12.500 Ft / fő. Több fő együttes jelentkezése esetén 10% kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból.


Egyedi kéréseivel kérjük, bátran keresse kollégánkat!

ELÉRHETŐSÉG:

Ottava Nikolett, ügyfélszolgálat
Telefon: +36 70 415 83 57
Email: info (kukac) vitezkurtos.hu

VAGY KÉRJÜK, TÖLTSE KI ŰRLAPUNKAT: