Vitéz Kürtős Team

Csapatszellem és elhivatottság

Sport és csapatszellem – a kürtőskalács nevének öregbítése érdekében munkatársaink számos rendezvényen vettek részt az elmúlt években.

A Vitéz Kürtős Team 2011-ben jött létre, amikor a Vitéz Kürtős alapítója: Bálint Gáspár és Bálint F. Gyula benevezett a Saharun Adventure afrikai off-road autós jótékonysági kalandtúrára. Ezt a kalandot több közös élmény is követte illetve követi azóta is, de célunk a kezdetektől változatlan: a sport fontosságának hangsúlyozása illetve természetesen a nemes, jótékony cél támogatása mellett utazások, különböző sportversenyek és kihívások révén a kürtőskalács, valamint az erdélyi konyha hírét vinni a világban.

Csapatunk 2012-ben kerékpárral járta végig az El Camino túrát, 2013-ban pedig Korzika szigetét robogózta körbe. Legnagyobb kalandunkra 2014-ben került sor, amikor kajakkal végigeveztünk Európa második leghosszabb folyóján, a Dunán – a Fekete-erdőtől egészen a Fekete-tengerig. Kalandjainkról számos blogbejegyzés, előadás és könyv is született.

A Vitéz Kürtős Team felkészülésében a ’kalandorok’ mellett meghatározó szerepet játszanak a Vitéz Kürtős alkalmazottai is: azok a fiúk és lányok, akik kürtőskalács-üzleteinkben és más helyszíneinken dolgoznak velünk. Bizonyos csapattagjaink aktívan részt vesznek a kalandban, mások pedig inkább a háttérből támogatják céljainkat – nélkülük biztosan nem értünk volna el ennyi sikert és nem lennénk ennyi emlékkel gazdagabbak.

NÉHÁNY VERSENY ÉS TÚRA, MELYEN CSAPATUNK RÉSZT VETT:
Kilimandzsáró hegymászó túra (Tanzánia), 2011
El Camino Bringatúra (Spanyolország), 2012
Budapest Maraton, 2013 – csapatunk kürtőskalács-jelmezben teljesítette a távot!
Nike Budapest Félmaraton, 2013
Tour de Ring, 2013 (beszámoló itt), 2015 (beszámoló itt), 2016 (beszámoló itt)
Scooter Tour de Corse, 2013
Dunakanyar biciklitúra, 2012
Gokartozás, G1 Kart Center, 2011
Balaton biciklitúra, 2012
Ironman triatlon, 2016
Balaton-átúszás, 2013
Balaton-átevezés, 2020