Vitez Kurtos kurtoskalacs faszen
Vitez Kurtos kurtoskalacs vanilias
Vitez Kurtos kurtoskalacs duplamalnasfondu
Vitez Kurtos kurtoskalacs dios csomagolva
Vitez Kurtos desszert torta2
Büszkeségeink

Amiben elsők voltunk

Az első, Erdélyben készült kürtőskalácsunk megsütésétől igen hosszú utat jártunk be napjainkig – és számos tervünk van még!

2002-ben sütöttük meg első kürtőskalácsainkat a székelyudvarhelyi Lehel Kürtősház égisze alatt. 2003-ban döntöttük el, hogy megismertetjük a kürtőskalácsot az egész világgal – ez azóta is a küldetésünk!

Első és azóta is működő üzletünk 2009 márciusában nyílt meg Vitéz Kürtős Kuckó néven a Fővárosi Állat-és Növénykertben, ahol azóta is sütjük finom kürtőskalácsainkat. Az Oroszlán-udvar előtt télen-nyáron megtalálhatók vagyunk!

2011. novemberében hazánkban elsőként indítottuk el kürtőskalácsaink házhozszállítását.

2012-ben és 2013-ban megterveztünk és megalkottunk több, kürtőskalácssütéshez kapcsolódó saját terméket, például az Otthoni Ízek szakácskönyvet, a Vitéz Kürtős Sütőrudakat, a Vitéz Kürtős Sütőfát, a Bake’n’Roll kürtőskalács sütő szettet, valamint az I Love Kürtőskalács termékeket.

Ugyancsak 2013-ban megálmodtuk és nagy sikerrel megszerveztük a Kürtőskalács Fesztivált Budapesten, amely azóta is minden évben egyre növekvő léptékben, hatalmas népszerűséggel kerül megrendezésre.

7. Kürtőskalács Fesztivál összefoglaló

Különösen büszkék vagyunk rá, hogy kürtőskalácsainkat folyamatosan fejlesztjük: folyamatosan keressük (és meg is találjuk!) a legjobb megoldásokat és a legjobb minőségű alapanyagokat annak érdekében, hogy kürtőskalácsaink a lehető legfinomabbak legyenek. A barnacukorral kevert fahéj például különösen kedvelt ízzé vált újításunk nyomán vásárlóink körében, de a mi nevünkhöz fűződik a málnás és epres kürtőskalács-változatok kifejlesztése is, melyet liofilizált (fagyasztva szárított) gyümölcsök használatával, egyedi módon kísérleteztünk ki.

Elsőként alkottunk meg olyan hagyományos, faszénparázson sült kürtőskalácsból készített desszert-különlegességeket, mint a Kürtős Krémes, Kürtős Csapágy, Kürtős Fagyi. Desszertjeink óriási népszerűségnek örvendenek, finomságaink sora folyamatosan bővül.

2014-ben elsőként, rengeteg kísérletezést követően mutattuk be glutén-, laktóz-, tojás- és tejmentes kürtőskalácsainkat, melyeket azóta is egyedüliként készítünk.

Büszkék vagyunk rá, hogy 2015-ben a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjével együttműködésben elértük, hogy a kürtőskalács hungarikummá válhasson.


Vitez kurtos buszkesegeink IMG 1808
A kürtőskalács a legédesebb hungarikumunk

2016-ban új szegmenst céloztunk meg: ekkor kezdtük meg saját márkanévvel Hargitai Bükkfaszén forgalmazását Magyarország teljes területén. Büszkék vagyunk rá, hogy mára a legtöbb neves étteremben a Farkaslakáról származó, válogatott minőségű, hargitai Bükkfaszenet használják, melyet mi forgalmazunk, és melyet kürtőskalácsaink sütéséhez is kizárólagos jelleggel használunk. Például: Pommodoro, Four Seasons Hotel, Bp Bar Bq

2017-ben kürtőskalácsaink és a Kürtőskalács Fesztivál elnyerték a Magyar Termék Nagydíjat.

2018-ban megnyitottuk az ország első kürtőskalács-cukrászdáját az Állatkerti körúton, Édes Mackó néven. Ugyanebben az évben Bake’n’Roll otthoni kürtőskalácssütőnk elnyerte az Érték és Minőség Nagydíjat.

2019 tavaszán először szerveztük meg a Kürtőskalács Fesztivál tavaszi változatát Kürtőskalács Vigalom néven a Fővárosi Állat-és Növénykert új játszóparkjában, a Holnemvolt Várban.

2019 tavaszától kizárólag környezetkímélő, műanyagmentes, lebomló, kukoricából készült csomagolóanyagot használunk kürtőskalácsaink csomagolásához, ezzel is hozzájárulva ökológiai lábnyomunk csökkentéséhez. Elviteles poharaink, dobozaink, szívószálaink műanyagmentesek, szalvétánk újrahasznosított papírból készül. Nem forgalmazunk műanyagpalackos üdítőitalokat és ásványvizet, illetve ahol lehet, olyan termékeket és nyersanyagokat vásárolunk, melyek csomagolása szintén műanyagmentes. Alkalmazottaink számára újratölthető, ballonos ásványvizet biztosítunk, székhelyünkön pedig a szelektív hulladékgyűjtés mellett haladunk a papírmentesség felé illetve újrahasznosított papírt használunk.