2022. szeptember 22.

Új formát(t)ölt a kürtőskalács ünnep

Idén új formát(t)ölt a kürtőskalács őszi ünnepe, ugyanis október 14-16. között érkezik a KÜRTŐSBON Fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykert új játszóparkjába, a Holnemvolt Várba. A háromnapos, színes esemény idei sztárja a változatos krémekkel töltött KÜRTŐSBON desszertkülönlegesség!

Tovább
ZSL3767
Kurtosbon fesztival facebook borito
ZSL3684
ZSL3651
ZSL3720
ZSL3640
2022. szeptember 5.

Őszi tematikus KÜRTŐSKALÁCS Hétvégék Tihanyban

Tihanyban a második évadunkat kezdtük meg tavasszal és a tavaly megígértük, hogy idén több tematikus hétvégét szervezünk: így minden hónap harmadik hétvégéjén KÜRTŐSBON Hétvégét és minden hónap utolsó hétvégéjén Glutén- és tejmentes Kürtőskalács Napokat tartunk!
Tovább
2022. szeptember 6.

Őszi KÜRTŐSBON Hétvége az Édes Mackóban

Ízletes, új formá(t)öltött kürtőskalács debütált a 2. Kürtőskalács Vigalmon, amely a nagyközönség kedvence lett - így elhatároztuk, hogy a heti két KÜRTŐSBON NAPOK (kedd és péntek) mellett, minden hónap második hétvégéjén KÜRTŐSBON Hétvégét tartunk!
Tovább
2022. szeptember 1.

Dolgozz velünk ősztől!

A Vitéz Kürtős immár 19 éve zászlóshajósa a kürtőskalács szakmának, Érték és Minőség Nagydíjas kürtőskalácsaink, az általunk szervezett Kürtőskalács Fesztivál és az ország első kürtőskalács cukrászdája is bizonyítja ezt. Légy te is a kürtőskalács készítés nagy mesterei között!
Tovább
2021. április 4.

Keresztes Ildikó kürtőskalács-csodái

Keresztes Ildikó művésznőről köztudott, hogy már több éve Vitéz Kürtős-rajongó, és az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda megnyitása óta az egyik kedvenc törzsvendégünk. Nem csoda tehát, hogy a nevéhez több kürtőskalácsíz-újításunk is kötődik...
Tovább
2022. május 5.

Szenzáció: egy igazi kuriózum az idei Kürtőskalács Vigalom eseményén!

Ízletes, új formá(t)öltött kürtőskalács debütál május 13-15. között a 2. Kürtőskalács Vigalmon, amelynek idén is a Holnemvolt Vár ad otthont. A háromnapos családi rendezvényen mutatkozik be a nagyközönségnek a KÜRTŐSBON, ami biztos, mindenkit levesz a lábáról.
Tovább
2021. április 3.

Érdekességek a kürtőskalácsról

Honnan ered a kürtőskalács, és honnan a neve? Vannak-e kürtőskalács-rekorderek? Mikor született az első recept? Cikkünkből sok érdekességet megtudhatsz!
Tovább
2022. szeptember 22.

Új formát(t)ölt a kürtőskalács ünnep

Idén új formát(t)ölt a kürtőskalács őszi ünnepe, ugyanis október 14-16. között érkezik a KÜRTŐSBON Fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykert új játszóparkjába, a Holnemvolt Várba. A háromnapos, színes esemény idei sztárja a változatos krémekkel töltött KÜRTŐSBON desszertkülönlege
Tovább
2022. május 26.

Kedvenc nyári rendezvényeink

Győr, Veszprém, Tapolca, Budapest - a négy kedvenc városunk, ahová évek óta visszatérünk a legjobb rendezvényekre. A Vitéz Kürtős málnás kürtőskalácsa idén sem fog hiányozni a nyári fesztivál szezonból!
Tovább
2022. április 25.

Anyák napi kürtőskalács brunch hét

Köszöntsd nálunk édesanyádat, nagymamádat, keresztanyádat, vagy nevelő mamádat egy ínycsiklandó kürtőskalácsozós élménnyel, mostmár kényelmesen a teraszon élvezve a májusi napsütést! #kürtőskalácsoznijó
Tovább
2022. március 21.

Budapesti Tavaszi Vásár és a kedvenc húsvéti vásáraink

Két év kihagyás után a tavaszi megújulás és felfrissülés jegyében ismét megnyitja kapuit az évszak egyik legnépszerűbb programja, a Budapesti Tavaszi Vásár a Városháza Parkban. És két kedvenc húsvéti vásárunk is meg lesz tartva Hollókőn, illetve Mezőkövesden, a Matyó Húsvét.
Tovább
2022. január 15.

Farsangi események az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában

Farsangi Kürtőskalács Hétvégék esemény sorozatunkat a tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel idén is megtartjuk! Íme az állomások: Kürtősfánkok Hétvégéje, Édesmackó Farsang, Farsangi Mentes Kürtőskalács Hétvége, Valentin Kürtőskalács Napok, Féláras Kürtőskalács Hétvége, Farsa
Tovább
2021. december 24.

Áldott ünnepeket kívánunk!

Parázslatos karácsony és boldog új év - mindössze ez a kívánságunk és ezt kívánjuk minden kedves vásárlónknak, követőnknek és partnerünknek!
Tovább
2021. december 1.

Vitéz Kürtős karácsonyi ajánlatok

Mint minden decemberben, idén is jövünk ütős adventi ajánlatokkal, legyen szó karácsonyi ajándékról vagy arról milyen finomság kerüljön az ünnepi asztalra vagy akár a karácsonyfa alá! 2021-ben ezt sütöttük ki!
Tovább
2021. október 31.

Süss kürtőskalácsot a legszebb karácsonyi vásárokban!

Szereted a kürtőskalácsot? A karácsony fényeit és a belváros nyüzsgését? Szeretnél átmeneti megoldásként egy jól kereső munkát? Csatlakozz hozzánk november közepétől január 1-ig és ha megszereted a kürtőskalács készítést, akkor ránk hosszú távon is számíthatsz!
Tovább
2021. október 26.

Édes Mackó kürtőskalács cukrászda - MÉD 2021 Közönség díj - Épített környezet -

Édes Mackó kürtőskalács- cukrászda, mint belső építészeti projekt bekerült a 2021 Média Építészeti Díj - Épített Környezet Kategória - 10 finalistája közé. Szavazz október 31-ig, hogy elnyerjük a közönségdíjat!
Tovább
2021. október 13.

Pink október a Vitéz Kürtősnél

Pink október a Vitéz Kürtősnél! Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, ezért a Pink Gasztro Kampányhoz csatlakozva szeretnénk mi is segíteni ebben és felhívni a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára, arra, hogy a korai diagnózis életeket menthet!
Tovább
2021. október 6.

#Kürtőskalácsoznijó Hétvége az Édes Mackóban

Minden évben október közepén tartjuk a kürtőskalács ünnepét... az elmúlt években a nagy Kürtőskalács Fesztivál keretében, a pandémia óta viszont egy kicsit visszafogottabban ünneplünk. Idén október 15. és 17. között kürtőskalácsozunk egy nagyot, ezúttal is az Édes Mackóban!
Tovább
2021. június 14.

Hurrá, itt a vakáció! Kürtős Fagyi Hétvégével kezdünk!

Hipp, hipp hurrá... itt a nyár! Kezdjétek a vakációt az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában! Ugyanis a nyár beköszöntével hivatalosan is megnyitjuk a Kürtős Fagyi szezonját: csak ezen a hétvégén három ízben is választhatjátok a Kürtős Fagyi desszertünket: vanília, csoki vagy epe
Tovább
2021. május 10.

3 éves az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda - születésnapi hétvége

3 éve valóra vált egy álmunk: megnyitottuk Magyarország első kürtőskalács-cukrászdáját! E születésnap ünneplésére hívunk, több meglepetés-desszert és néhány újdonság is várja azokat, akik ellátogatnak hozzánk a születésnapi hétvégén! #kürtőskalácsoznijó
Tovább
2021. április 11.

Tudatos vásárlók hete az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában

A Vitéz Kürtősnél évek óta teszünk a környezetvédelemért, ezért elsőként mi csomagoljuk kürtőskalácsainkat lebomló, kukoricából készült celofánba, emellett kürtőskalács-desszertjeinket, üdítőinket és a finom kávékat is lebomló csomagolásban és elviteles dobozban kínáljuk.
Tovább
2021. április 1.

Mondák és elméletek

A kürtőskalács egy jellegzetes erdélyi specialitás, Székelyföld nemzeti süteménye, melyet a régi időkben esküvők, egyházi ünnepek, keresztelők és vendégek fogadásakor készítettek. Ez a hagyomány napjainkban is él Székelyföldön.
Tovább
2021. április 1.

Így készülnek finomságaink

Sokan kérdezik tőlünk, mitől számít igazinak egy kürtőskalács? Hogyan készül nálunk, milyen alapanyagokat használunk és miért vagyunk olyan büszkék a termékeinkre? Sikerünk titka összetett, de döntő szerepet játszik benne vevőink elégedettsége...
Tovább