20220514 104749
20220515 175324
20220515 1739050
20220515 143459
Vitez Kurtos kurtoskalacs vigalom 6
Epres kurtos fondu vanilikremmel
Glutenmnetes kurtoskalacs hovirag
.... mert #kürtőskalácsoznimégmindigjó

10 éves születésnapját ünnepli a Kürtőskalács Fesztivál

A Vitéz Kürtős elmúlt 20 évének kedvenc termékeit hozza el október 13-15. között a 10. Kürtőskalács Fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. 30 különböző ízű és formájú kürtőskalács, 2 színpad és igazi programkavalkád vár mindenkit az ősz legízletesebb gasztrofesztiválján.
Kurtosfeszt ablakdekor
Az idei fesztivál több szempontból is különleges: a 20 éves a Vitéz Kürtős a 10 éves a Kürtőskalács Fesztiválon 30 ikonikus kürtőskalács termékét mutatja be.
Idén 20 éves a Vitéz Kürtős és 10 éves a Kürtőskalács Fesztivál, amit egy nagyszabású, különleges programsorozattal ünneplünk októberben. Kicsit visszatekintünk a múltra és megidézzük az elmúlt 20 év 30 kedvenc kürtőskalácsát és kürtőskalács desszertjét , sőt olyanokat is visszacsempészünk a kínálatba, amik egy picit talán feledésbe merültek, de anno nagyon kedvelte őket a közönség. Nosztalgiázzunk együtt az Állatkertben!
Ilyen volt a tavalyi KürtősBon Fesztivál! Várunk idén is!
Beleástuk magunkat az elmúlt időszak statisztikáiba és megnéztük, mik voltak a sláger termékek az adott években. Ennek alapján visszahozzuk most például a Kürtős Csapágyat, a Kürtős Zserbót vagy a Meggyes-mákos kürtőskalácsot, de természetesen a nagy klasszikusok sem maradhatnak el, és az idei sztár, a pisztáciás ízesítés is helyet kap a fesztiválon. Emellett velünk lesznek az Ízbombák, az Édes Mackó kürtőskalács-desszertkülönlegességei és a KÜRTŐSBON variációk is. Újdonság, hogy idén az egész Állatkert területén, 10 kürtőskalács standdal és 2 színpaddal várjuk majd a vendégeinket!
Tunde Gaspar portre
Kürtőskalács Fesztivál szervezői
A 10. Kürtőskalács Fesztiválon természetesen a nagy kedvencek is helyet kapnak: lesz "Csináld magad!" sátor, glutén-, tej- és tojásmentes, vegán kürtőskalács, valamint meghívott vendégként Székelyudvarhelyről érkezik Lehel Kürtősház, ahol a hagyományos, nagy méretű kürtőskalácsok is megkóstolhatóak igazi, autentikus kivitelezésben.
161007 KKF 261
Lehel1
Lehel Kürtősház
A visszatérő, nosztalgikus motívumot idézik majd a fellépők is, ugyanis olyan előadókat hívtunk meg, akikkel már találkozhattunk a 10 év alatt máskor is. Koncertet ad Keresztes Ildikó, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, Bolba Éva és a JAZZterlánc, de újdonságokban és meglepetés előadókban sem lesz hiány. Összegyúrjuk az elmúlt 10 évünket, mint egy igazán jó kürtőskalács tésztát.

A 10. Kürtőskalács Fesztiválon két színpad várja a közönséget, a nagyszínpad fellépői a főbejáratnál szórakoztatják majd az édes ízek kedvelőit, míg a Holnemvolt Vár oldalán, a kisszínpadhoz mesemondók és bábelőadások csalogatják a kisebbeket.A jubileumi, háromnapos ünnepre tehát már nem kell sokat várni, október 13-15. között megnyílik a Budapesti Állatkert a kürtőskalács-rajongói előtt!
Keresztes Ildikó és a meggyes mákos kürtőskalács
Farkasházi Réka és a gluténmentes kürtőskalács

A rendezvény általános állatkerti belépőjeggyel, éves bérlettel és 4 évszakos bérlettel is látogatható.

Ha kifejezetten a rendezvény programjaira érkezel, akkor a belépést az Állatkert Holnemvolt vári kapuján ajánljuk!

További részletek a Facebook eseményünkön!

2023. október 13-15.

10 éves Kürtőskalács Fesztivál az Állatkertben