„Nagyon örülünk, hogy két év kihagyás után ismét megrendezhetjük a Kürtőskalács Fesztivál kistestvérét, tavaszi ünnepét, a 2. Kürtőskalács Vigalmat a Fővárosi Állat-és Növénykert, a Holnemvolt Vár gyönyörű környezetében. A Vigalomról a négy alaptétel természetesen most sem maradhat el: az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda desszertkülönlegességei, a glutén-, tej-, laktóz- és tojásmentes kürtőskalács, a kürtőskalács ízbombák, valamint a Csináld magad! kürtőskalács stand, ahol mindenki elkészítheti a kedvenc kürtőskalácsát, és most a plusz az Édes Mackó külön standja, ahol a KÜRTŐSBON készül majd.
Mindemellett családi-és gyermekprogramok, állatos programok, kézműves foglalkozások, kvízjáték, fotósarok, óriás malomjáték és koncertek is várják a látogatókat" - meséli András Tünde, a Kürtőskalács Vigalom megálmodója.
Egy igazi kürtőskalács kuriózum is ezen az eseményen debütál először. Hogy mi is ez? "Időről-időre mindig felmerül bennünk a kérdés, hogyan tehetnénk még izgalmasabbá ezt a világon egyedülálló, faszénparázson sült finomságot, és mindig kipattan a fejünkből valami újdonság. Hosszan kísérletezgettünk, hogyan tudnánk még magasabb szintre emelni a kürtőskalácsozás élményét, megtartva a tradicionális tulajdonságait: a frissen sült, ropogós külső cukormázat és a finom, puha belsőt. Végül azt találtuk ki, hogy magát a tésztát töltjük meg különféle süthető krémekkel, csokival, barack vagy éppen szilvalekvárral, majd így forgatjuk bele az édességet liofilizált málnába, dióba és fahéjba, vagy ízesítjük ahogyan a vásárlók kérik.
Így született meg a KÜRTŐSBON, egy mennyei, új fomá(t)öltött kürtőskalács.
És Hogy miért KÜRTŐSBON a neve? A BONBON egy töltött csokoládé, egy töltött édesség. Mi a töltött tésztájú kürtőskalácsot KÜRTŐSBON-nak neveztük el. Azért is fantasztikus ez az elnevezés mert a hosszú körűlírásokat nagyon egyszerűen kifejezhetjük, az ízekhez passzoló, találó neveket adtunk, mint Málnás CSOKIBON, Diós BARACKBON vagy épp Fahéjas SZILVABON – melyeket először a Vigalmon kóstolhat majd" - rántja le a leplet az újdonságról Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezetője.
„Állatkertbe jönni jó dolog, főleg, ha egy frissen sült kürtőskalácsot falatozunk közben. Emellett azért is összefonódik az állatkertünk és a kürtőskalács története, mert mindkettő megszületése a régmúltba nyúlik vissza, de mindkettő törekszik a folyamatos újításokra. Izgalmas egybeesés, hogy pont a Kürtőskalács Vigalom napjaiban ünnepli a 4. születésnapját a Holnemvolt Vár és az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda is, így még inkább érdemes közösen ünnepelnünk.
Tegyünk egy kellemes sétát itt május 13-15. között, és miközben különböző állatos programokon vehetünk részt, kényeztessük az ízlelőbimbóinkat is” – vár mindenkit a 2. Kürtőskalács Vigalom hétvégéjén Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat-és Növénykert szóvivője.
A Kürtőskalács Vigalom állatkerti belépőjeggyel látogatható május 13-15. között.
Várunk szeretettel!
#kürtőskalácsoznijó #kürtőskalácsvigalom #állatkerteznijó