ZSL3730
Glutenmentes izek
Epres kurtos fondu vanilikremmel
Parazson sult kurtpskalacs
Nemzeti kalacs
#kürtőskalácsoznijó

Őszi tematikus napok az Édes Mackóban

Őszi esemény sorozatunk a következőképp alakul: a hónap első hétvégéje mindig a glutén- és tejmentes alapanyagból készült kürtőskalácsoké, második az újdonságoké, a harmadik hétvége a Kürtős Fondü Variációké, míg utolsóként Vegán Kürtőskalács Hétvégét szervezünk.

Mostmár hagyománynak is nevezhetjük, hogy hétvégente több tematikus eseményt is tartunk az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában, íme az őszi hétvégék kínálatai:

"MENTES" KÜRTŐSKALÁCSOK HÉTVÉGÉJE - szept. 2-3, okt. 7-8, nov. 4-5.

Ősszel három alkalommal tartunk glutén-, tej és tojásmentes alapanyagból készült kürtőskalács hétvégét, melyre szeretettel várunk minden glutén, tej, tojás intoleranciával élőt egy jó kürtőskalácsozásra!

Felhívjuk kedves vásárlóink figyelmét, hogy "mentes" kürtőskalácsainkat sajnos nem tudjuk teljesen külön helyiségben készíteni, de külön személyzet foglalkozik vele, elkülönített asztalon és eszközökön készülnek a kürtőskalácsok... de nagy odafigyelés mellett is nyomokban tartalmazhat glutént, mivel egy légtérben készítjük hagyományos termékeinkkel.

Összetevők: glutén- és tejmentes lisztkeverék (Mimen fehér kenyér és kalács lisztkeverék, NaturBit), cukor, élesztő, növényi margarin, só, Alpro rizstej, citromhéj.

Glutén és tejmentes kürtőskalácsok

ŐSZINDÍTÓ KÜRTŐSKALÁCS HÉTVÉGE - szept. 9-10, szept. 22-23.

Nyári menü ajánlatainkat lecseréljük és hétvégétől jönnek az őszi desszert újdonságok, mint a Pörköltmogyorós Kürtős Fondü, a Passió Kürtős Szelet (Kürtőskalács lapok passiógyümölcs krémmel) vagy Mese Habbal őszi verziója ( eszpresszó tejszínhabbal + Kürtős Cake csokikrémmel). És még van a tarsolyunkban meglepetés!

Mese Habbal - Kürtős Cake csokikrémmel

KÜRTŐS FONDÜ VARIÁCIÓK HÉTVÉGÉJE - szept. 16-17, nov. 18-19

A finom, meleg, ropogós kürtőskalács szeleteket különböző toppingba mártogatva tehetjük különlegesebbé! Két választásod lehet: Klasszik Kürtős Fondü - a választható kürtőskalács ízek: vanília, dió, fahéj, kókusz, kakaó. Vagy Különleges Kürtős Fondü - választható kürtőskalács ízek: málna, eper, passiógyümölcs.

És ehhez variálhatod a toppingokat: csoki, csoki-málna, csoki-mangó, vaníliakrém, tejszínhab, mákos vaníliasodó. Ezeken a hétvégéken minden plusz topping csak 100 Ft-ba kerül.

Kürtős Fondü Variációk

VEGÁN KÜRTŐSKALÁCSOK HÉTVÉGÉJE - szept. 30-okt.1, okt. 28-29 , nov. 25-26.

Minden a hónap utolsó hétvégéjén Vegán Kürtőskalács Napokat tartunk, amikor csak egyszerűen vegán alapanyagokból dolgozunk, nem pedig gluténmentes lisztkeverékből készítjük a kürtőskalácsokat, hanem hagyományos lisztből, csak tej és tojásmentesen! Ezen a hétvégéken készül vegán KÜRTŐSBON is, MINI KÜRTŐS BOX is és néhány kürtőskalács-desszertet is elkészítünk vegán alapanyagból.

Vegán Kürtőskalács Hétvége

10 éves KÜRTŐSKALÁCS FESZTIVÁL az Állatkertben - október 13-15.

A 20 éves Vitéz Kürtős bemutatja: 10 éves a Kürtőskalács Fesztivál, ahol felsorakozik az elmúlt 20 év 30 ikonikus, különböző ízű és variációjú kürtőskalácsa. Hagyományokhoz híven, október második hétvégén, azaz 13-án a Fővárosi Állatkert megnyitja kapuit a 10 éves Kürtőskalács Fesztivál előtt, ahol 3 napon át megy a dínom-dánom az egész Állatkert területén, két színpadon koncertekkel, gyerekprogramokkal és 30 különböző ízű, formájú kürtőskaláccsal várjuk a velünk ünneplő kürtőskalács-imádókat!

Mindemellett családi-és gyermekprogramok, állatos programok, kézműves foglalkozások, kvízjáték, fotósarok, óriás malomjáték és kézműves vásár is várja a látogatókat.
Várunk hát nagy szeretettel az Őszi Kürtőskalács Hétvégéken és persze nem csak!

10 éves Kürtőskalács Fesztivál az Állatkertben

ÜNNEPI KÜRTŐSKALÁCS HÉTVÉGE - október 21- 22-23.

Az ünnepi hosszú hétvégén, nemzeti ünnepünkre emlékezve mindig külön készülünk - kürtőskalácsainkat és desszertjeinket az ünnepre hangolva! Most 4 napon keresztül lesznek elérhetőek ezek a termékeink: az ünnepi 3 ízű és színű kürtőskalácsunk és az Ünnepi Kürtős Szelet (szintén 3 féle ízű és színű krémmel).

nemzeti kürtőskalács

A program és a kínálat változtatásának jogát fenntartjuk!

Vitéz Kürtős csapata