
Kürtőskalács minden mennyiségben!
A Vitéz Kürtős küldetése immáron 22 éve az, hogy úgy őrizzük és adjuk tovább a hagyományos parázson sült kürtőskalács készítési módját, hogy ugyan mindig megújulva és követve a trendeket, az ne vegye el az igazi kürtőskalács autentikus ízét és formáját.
A küldetésünket azért tartjuk ennyire fontosnak, mert mi a kürtőskalács körül nőttünk fel. Tudjuk milyen az igazi kürtőskalács hiszen még nagyszüleink is ezzel foglalkoztak és ők is tanulták.. Nyílván az évek során sok mindenben újítottunk, pl.dagasztógép, sűtő.. de a recept és a tisztelet ugyanaz. Mi eredetiek fogunk maradni még ebben az időszakban is, amikor sok más hasonlítani akaró termék van a piacon. És erre a küldetésre késztetünk titeket is!

A 2025-ös év egyik gasztro trendje a „Lepjen meg” – omakase minden mennyiségben!
Mi is sokszor találkozunk azzal, hogy a vendégek egyre kevésbé szeretnek dönteni arról, hogy mit egyenek, inkább ránk bízzák magukat. Az omakase eredetileg egy japán éttermi koncepció, amely szó szerint azt jelenti: „rád bízom”. Lényege, hogy a vendég nem választ a kínálatból, hanem teljesen rábízza magát a készítőkre, aki a szezonális és friss alapanyagokból állít össze egy személyre szabott menüt, de nem kell messze menni, hisz ez olyan mint a vásárokban jól ismert "zsákbamacska", amikor nem tudod pontosan mit veszel.
Ez lesz az 5. Kürtőskalács Vigalom különlegessége, hogy minden standon lesz egy "Lepjen meg" termékünk, amelyet kimondottan erre az alkalomra találnak ki a Vitéz Kürtős kollégák. Az igazi rajongóink máskor is ránk bízzák a választást és sosem csalódnak, ezt az élményt csempésszük most bele a Vigalom hangulatába.
Az 5. Kürtőskalács Vigalom a Vitéz Kürtős 3 fő termékcsaládja köré épül fel:
- Hagyományos kürtőskalácsok klasszikus és különleges ízekben (vegán és glutémentes)
- KÜRTŐSBON variációk, azaz a híres töltött tésztájú kürtőskalácsok
- Kürtős Fondü variációk klasszikus és különleges ízekben különböző mártogatósokkal
De nézzük bővebben:
A KÜRTŐSBON azért is különleges, mert a kezdetek óta minden darab egyedi sorszámot visel és nemrég túlléptünk az 50 ezredik eladott terméken. Érdemes lesz a Vigalmon is megkóstolni ezt a slágerterméket, mivel minden 50. KÜRTŐSBON vásárló ajándékkal gazdagodik majd. Ezt az ínyencséget két helyen is az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában és egy külön standon is készteni fogjuk.

Természetesen a hagyományos ízek kedvelőinek sem kell csalódniuk, mert itt lesznek az örök klasszikusok: a vaníliás, a fahéjas és a diós kürtőskalács, az ínyencek pedig az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda kürtőskalács desszertkülönlegességeiből is válogathatnak.
Emellett a vendégek választhatnak a különböző ÍZBOMBÁK-ból, melyet vegán alapanyagokból fogunk készíteni , de lesz 100% glutén-, tej-, tojásmentes kürtőskalács is.
Ami biztos, hogy minden változat eredeti faszénparázson sült kürtőskalács, ezért is szlogenünk a #keresdazigazit mert a #hagyományosamenő
Sőt a közkedvelt Csináld magad! kürtőskalács standon a vállalkozó szelleműek maguk süthetik meg a saját kürtőskalácsukat, kipróbálva azt is, hogyan készül az igazi kürtőskalács!

Az esemény a tavasz köszöntésén túl két alkalomból is jelentős: 7 éves az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda és 16 éves az állatkerti Vitéz Kürtős Kuckó – ennek örömére pedig igazi kürtőskalács-kavalkáddal várjuk a vendégeket.
Az 5. Kürtőskalács Vigalmon is a családi programok kerülnek fókuszba, mesemondók, bábszínház, kézműves foglalkozások, arcfestés, állatokkal kapcsolatos ismeretterjesztő programok és változatos zenei kínálat szórakoztatja majd a kürtőskalács rajongóit.
Részletes program hamarosan!
Nézzük milyen programmal készülünk a Fővárosi Állatkerttel karöltve:


A rendezvény általános állatkerti belépőjeggyel, éves bérlettel és 4 évszakos bérlettel is látogatható. Ha kifejezetten a rendezvény programjaira érkezel, akkor a belépést az Állatkert Körhinta melletti kapuján ajánljuk!
2025. május 16-18. 5. Kürtőskalács Vigalom a Fővárosi Állat- és Növénykertben!
És ime egy kis kedvcsináló, amíg elérkezünk a rendezvényig: