Tapolca1
Pisztrangfesztival
Vitez Kurtos Keresztes Ildiko NMI6852
Vitez Kurtos kurtoskalacs vasarok 10
Pisztacias kurtoskalacs

Az indián nyár legjobb rendezvényei a Vitéz Kürtős szerint

Őszi kedvenc eseményeink, melyekre 10-15 éve járunk: Édes Napok Budapest, Pisztráng és Borfesztivál Tapolcán, Villányi Vörösborfesztivál és becsempesztünk két saját rendezvényt: Őszi Kürtőskalács Piknik a tihanyi kilátónál és a 10 éves Kürtőskalács Fesztivált!

Pisztrangfesztival
A sikeres nyári rendezvényeink után ősszel is folytatódik a kedvenc fesztiváljaink sora, ahol nagy lelkesedéssel sütjük a legfinomabb kürtőskalácsaikat.

Mutatjuk az őszi kedvenceinket, melyeken mindig nagy örömmel veszünk részt!

ÉDES NAPOK BUDAPEST - szeptember 22-23-24, Budapest, Szent István tér

Az év legédesebb hétvégéje, az ÉDES NAPOK BUDAPEST, csokoládé és édességünnep idén is várja az édességkedvelőket a Bazilika előtti Szent István téren. A budapesti Édes Napok, Perugia, Tübingen és Obidos után Európa 4. legnagyobb szabadtéri, édesség tematikájú rendezvénye. Természetesen a Vitéz Kürtős a kezdetektől egyik fő partnere a rendezvénynek, idén a klasszikus kürtőskalács ízek és a már Édes Napokon megszokott málnás és csokicseppes kürtőskalács mellett, az idei újdonságunk a pisztáciás is helyet kap!

Édes Napok

ŐSZI KÜRTŐSKALÁCS PIKNIK a tihanyi kilátónál - szeptember 22-24.

A 20 éves jubileumi ünnepségsorozatunk harmadik állomása az Őszi Kürtőskalács Piknik a Tihanyi kilátónál - eseményünk. Idén 2-dik alkalommal szervezünk Kürtőskalács Pikniket, ezúttal a Levander Tihany és a Pisky Bisztró közreműködésével! Így várhatóan készítünk majd levendulás kürtőskalács desszerteket is! Szeptember 22-24 között tehát egy különleges kürtőskalács piknikre hívunk, ahol csodás panorámával a háttérben kürtőskalácsozhatnak együtt nagyok és kicsik, barátok és szerelmesek, családok és baráti társaságok!
Két standdal és két nagy terassza
l várunk a Halász köz 9-ben, és ami sosem maradhat el a kínálatunkból: a kürtőskalács ízbombák, újdonságként elhozunk néhány kürtőskalácsból készült desszertet, készítjük az új formát(t)öltött kürtőskalácsot, a KÜRTŐSBON-t, és itt lesznek a Kürtős Fondü variációk is!

Jókedv, zene, kürtőskalács és csodálatos kilátással várunk!

Őszi kürtőskalács PiknikPISZTRÁNG ÉS BORFESZTIVÁL - szeptember 30-október 2, Tapolca


A Pisztráng & Borfesztivál már tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre Tapolcán, a Malom-tó partján. Az ötlet 13 évvel ezelőtt egy esti borozgatás alkalmával született meg két helyi vendéglátós fejében, ami mára a tapolcaiaknak egy olyan - turisztikailag is jelentős - gasztronómiai rendezvényük, ahol az emberek szívesen töltenek el időt minőségi programok, ételek, italok és zenészek társaságában. Ahol megtalálják a meghitt sarkokat a szerelmesek, koccinthatnak önfeledten a barátok és vidáman játszhatnak a gyerekek is. Tizenöt borospavilon, a tapolcai haltelepről frissen szervírozott és többféle változatban elkészített pisztrángok, valamint 20 koncert gondoskodik arról, hogy csak aludni menjünk haza este.
Ezért is lett az elmúlt években a Pisztráng & Borfesztivál kultikus jelmondata:
Barátság, hecc, pisztráng
! no és persze mi hozzá tesszük, hogy kürtőskalács, ugyanis Vitéz Kürtős nélkül nincs Pisztráng Fesztivál!

Pisztráng Fesztivál


VILLÁNYI VÖRÖSBORFESZTIVÁL
- október 6-7-8, Villány

A Villányi Vörösbor Fesztivál, a villányi borvidék legnagyobb gasztronómiai fesztiválja, mely kezdetektől a kedvenc rendezvényünk közé tartozott. Igaz az elmúlt pár évben kimaradtunk belőle, de idéntől újra Vitéz Kürtőssel borkorcsolyázhattok péntektől vasárnapig, a borospincéktől a Rendezvénytérig, ahol a különböző zenei produkciók, hagyományőrző bemutatók és a szüreti felvonulás mellet kulturális és gasztronómiai csemegék is várják az érdeklődőket. A kínálatból természetesen a térség legjobb borai sem hiányozhatnak, melyekből kedvükre kóstolhatnak a látogatók. Csak néhány nagy név: Bock, Gere, Malatinszky, az új kedvenc a Jammertal Borbirtok, Mokos, Sauska, Günzer, Tiffan's és a fefellépők: Rúzsa Magdi, Kozmix, Szikora Robi és az R-GO.

Villányi Vörösborfesztivál

10 éves KÜRTŐSKALÁCS FESZTIVÁL az Állatkertben, október 13-15.

20 éves Vitéz Kürtős bemutatja: 10 éves a Kürtőskalács Fesztivál, ahol felsorakozik az elmúlt 20 év 30 ikonikus kürtőskalácsa különböző ízben és variációban . Pontosan 1 hónap múlva, október 13-án a Fővárosi Állatkert megnyitja kapuit a 10 éves Kürtőskalács Fesztivál előtt, ahol 3 napon át megy a dínom-dánom az egész Állatkert területén. Két színpadon, koncertekkel, gyerekprogramokkal és 30 különbözős ízű, formájú kürtőskaláccsal várjuk a velünk ünneplő kürtőskalács-imádókat! Felidézünk néhány régi kedvencet mint a Kürtős Csapágy vagy a Kürtős Zserbó, de ugyanígy olyan sztárok is visszatérnek hozzánk mint Keresztes Ildikó - aki megnyitotta az első Kürtőskalács Fesztivált, majd fellépett az ötödiken és természetesen itt a helye a 10 éves Kürtősfeszten is!

Keresztes Ildikó

OMÉK 2023 - október 20-22, Budapest, Hungexpo

2023. évi Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK) idén is életre kel a vidék a fővárosban. Szakmai programok, családi kikapcsolódási lehetőségek, őshonos udvar is várja majd a kilátogatókat a HUNGEXPO területén, az E és B pavilonokban az Agrárminisztérium és az Agrármarketing Centrum szervezésében. A Vitéz Kürtős, a kürtőskalács - mint hungarikum képviseletében - a Passzázson és a B pavilonban a HUNGARIKUMOK standján is jelen lesz, ahol a kürtőskalács népszerűsítése mellett bemutatjuk Bükkfaszén termékeinket, valamint különböző, otthoni használatra tervezett kürtőskalács sütő és grill eszközeinket!

Omék Hungarikum stand

HALLOWEEN az Állatkertben - október 27, BUDAPEST

Tökfaragással, rémisztő állatos bemutatóval és boszorkánykonyhával várnak mindekit október 29-én este 19.00 és 00.00 óra között az Állatkertben. Belépés 14 év alatti gyerekeknek jelmezben, arcfestéssel vagy töklámpással 200 Ft. Mi pedig immáron 3 helyen is, mindenféle tökös kürtőskalács-variációkkal és különleges desszertekkel készülünk.

Az ősz további rendezvényeiről és egyéb aktuális eseményeinkről, melyeket az Édes Mackó kürtőskalács cukrászda-ban szervezünk, itt találsz felvilágosítást!

Várunk szeretettel az ősz legmenőbb rendezvényein!

Vitéz Kürtős csapata

Amelyek már lejártak:

KOMLÓI BÁNYÁSZNAPOK - szeptember 1-3, Komló, több helyszín

3 napon keresztül jobbnál jobb koncertek: Hooligans, Halott Pénz, Neoton Família, Republic, Pápai Joci és még sorolhatnék, emellett borászok, sörösök, kézművesek és különleges gasztro kitelepülők várnak. Igazi "város napok" fesztivál hangulat garantált! Mi pedig két helyen is jelen leszünk, ahogy az elmúlt években már megszokhattátok, az Eszperantó téren.

BUDAPEST FÉLMARATON - szeptember 10, Budapest

A 38. Wizz Air Budapest Félmaraton eseményre idén több mint 10.000 nevező érkezett. Csodálatos időjárásnak és fantasztikus programoknak nézünk elébe, és persze a kiadós futás után a Vitéz Kürtős gyorsan gondoskodik a szénhidrát utánpótlásról.